PERFORMANTA SI CALITATE

PRIN TRADITIE SI COMPETENTA


Astazi
Astazi
  • Cu traditie in productia industriala datand din 1877, HESPER este azi principalul producator din Romania de aparatura, echipamente si instalatii hidraulice, avand o bogata experienta ca furnizor pe piata interna si internationala. Produsele noastre sunt adaptate continuu cerintelor clientilor si competitiei pietei de hidraulica.
  • Produsele noastre se regasesc ca piese componente pe masini agricole si forestiere, utilaje mobile, sisteme elevatoare, masini-unelte, in industria metalurgica si siderurgica, in industria constructiilor de masini, sisteme eoliene, centrale nuclearo-electrice, diverse.
    In prezent HESPER S.A. este o companie cu 100% capital privat romanesc.
1990
1990
  • Dupa 1990, unitatea se transforma in societate pe actiuni, iar vechea denumire "Steaua Rosie" se modifica in Hesper.
    HESPER S.A. este organizatã in sectii de fabricatie, avand si ateliere de tratament termic si acoperiri galvanice; este dotata cu utilaje si aparatura de laborator performanta.
    Dispune de personal specializat de inalta calificare si de compartimente proprii de cercetare - dezvoltare, export si import.
1950 - 1989
1950 - 1989
  • In anii '50 incep sa se produca si instalatii de ridicat si utilaje pentru industria constructiilor. In 1974 are loc o schimbare calitativa in profilul de fabricatie, prin inceperea productiei de aparatura si instalatii hidraulice, iar in 1985 pompe de vid si echipamente pentru centrale nucleare.
Perioada interbelica
Perioada interbelica
  • Dupa razboi participa la refacerea podurilor de pe linia Bucuresti – Giurgiu si repara o importanta cantitate de vagoane si locomotive. In perioada interbelica Romania devine exportator de produse petroliere.
  • Uzina executa cea mai mare parte a instalatilor necesare noii statii de export construite de Stat precum si instalatii pentru societati petroliere private: 41 rezervoare de 5000 mc, 25 km de conducte, 300 mp de cazane cu aburi, macarale de mare capacitate s.a. 
1915 - 1916
1915 - 1916
  • In perioada1915-1916 productia revine la comenzile pentru armata fiind concentrata pe pontoane, afete pentru tunuri si obuziere, etuve pentru desinfectare, diverse aparate si instalatii pentru Pirotehnia Armatei si Pulberaria Armatei Dudesti.
  • In timpul primului razboi mondial cand, in 1916, evacuarea industriilor din Bucuresti devine imperios necesara, este singura fabrica ce sustine efortul de razboi la capacitate maxima, stabilindu-se cu utilajele necesare la Iasi si alimentand constant frontul cu armament. 
1900 - 1914
1900 - 1914
  • In 1906 - 1907, fabrica construieste podul de la Topolnita, fiind prima industrie privata din Regat care proiecteaza si construieste in intregime un pod de cale ferata. De asemenea uzinele produc in aceasta perioada instalatii de incalzire centrala pentru cladiri industriale precum si pentru majoritatea cladirilor civile ale statului.
    La sfarsitul acestei perioade, in 1912, anul publicarii noii legi de incurajare a industriei, fabrica ajunge la un numar de 500 de angajati.

1877-1900
1877-1900
  • Infiintata in 1877, in prima etapa fabrica producea focoasele necesare armatei romane, utilizand masini aduse din strainatate.
  • Productia devine treptat din ce in ce mai diversificata, in jurul anului 1900 fabrica producand, spre exemplu, grinzi si sarpante pentru extinderea Castelului Peles, in colaborare cu antrepriza Pietro Axerio si probabil la comanda lui Karel Liman, arhitectul Casei Regale in acea epoca.